Skip to content
Hedy Meyling, Eric Oosthoek

WEEKEND (1982)

Dramaserie voor en over jongeren (8 x 25′)

Scenario: Hugo Heinen, Carel Donck

Regie: Eric Oosthoek

Omroep: IKON Televisie

‘Wat er die maandagmorgen gebeurt, heeft vérstrekkende gevolgen…’

Achtdelige dramaserie over de belevenissen van schoolverlaters, jongeren die de maatschappij ingaan, gebaseerd op ware verhalen. De verschillende afleveringen zijn acht momentopnamen uit het dagelijks leven van de jonge hoofdpersonen, spelend in het­zelfde weekend in een middelgrote provincieplaats. Bindend element tussen de afleveringen is een verkeerson­geluk op de maandagmorgen waarbij al die jongeren direct of indirect betrokken zijn.

Deel 1: Eef en Bennie (20 januari 1982)
Zijn eerste baantje als hulp in een pannenkoekenrestaurant loopt voor Bennie uit op een teleurstelling. Zijn vriend Eef beurt hem op. Na een doorwaakte nacht slaat hun auto over de kop en belanden ze in het ziekenhuis.

Deel 2: Gemma (27 januari 1982)
Gemma werkt in een supermarkt. Ze komt in conflict met haar chef als een schoolvriendinnetje zonder werk uit de winkel steelt. Gemma moet kiezen: of solidair zijn, of haar vriendin aangeven om haar baantje niet te verliezen.

Deel 3: Sonja (3 februari 1982)
Sonja loopt van huis weg na het slotfeest van een eindexa­menwerkweek. Ze ziet als een berg op tegen haar eerste baantje. In haar eentje brengt ze een nacht door in een ver­laten winkelcentrum.

Deel 4: Thijs en Remco (10 februari 1982)
Boerenzoon Thijs rijdt op zondagmiddag een plaatselijke wielerkoers. Hij wil graag prof worden, maar zijn ouders zijn er tegen. Zijn vriend Remco heeft zich opgeworpen als de verzorger van Thijs.

Deel 5: Lilian en Eddie (17 februari 1982)
De vader van Lilian heeft haar verboden nog langer om te gaan met Eddie. Haar zusje trekt partij. Op maandagochtend botst de auto van Lilian en Eddie op die van Eef en Bennie uit deel 1.

Deel 6: Adri en John (24 februari 1982)
Adri en John raken op zondagavond betrokken bij de ge­welddadige ontruiming van een kraakpand. Wat als een spannend avontuur begon, eindigt wrang.

Deel 7: Trudie en Helma (3 maart 1982)
Trudie, leerling-verpleegster, draait een van haar eerste nachtdiensten met haar meer ervaren collega Helma. Het wordt een nacht vol problemen, waarin Trudie voor het eerst geconfronteerd wordt met het overlijden van een van haar patiënten.

Deel 8: Marja en Ria (10 maart 1982)
Marja en Ria zijn kapsters en de vriendinnen van Eef en Bennie. Tijdens een kappersconcours op maandagochtend horen ze het nieuws van het ongeluk.

Cast:

Huub Stapel, Hedie Meyling, Jolien van der Mee, Paul Ruven, Jacques Opdenberg, Vincent Schuurman, Martijn Apituley, Hedda Lornie, Nelly-Joan Liberg, Frank Schaafsma, Hans Evers, Ineke Verberk, Yvonne de Gooyer, Carla Vlutters, Marian Theelen, Wim de Haas, Trins Snijders, Siem Vroom, Joop Wittermans, Will Spoor, Huub Hansen, Jaap Hoogstra, Daria Mohr, Ad Noyons, Cas Baas, Ellis van den Brink, Joeki Broedelet, Joost Boer, Glenn Kurt Durfort, Paul Gieske, Henk Uterwijk, Yvonne Valkenburg, Karen Beerends, Sandra Beerends, Dirk Groeneveld, Margreet Kooistra, Marc Postuma, Wim Serlie, Lidy Six, Frank de Klijne, Bea Scherder, André Raboen, Hilma Buursma, Pieter Thoenes, Henny van Schaik, Trudy Hom, Juul Van Driest, Jeroen Keers, Rob Scherder, Frotina Zuidema, Bob Vintura, Marc Postuma, Wil van Garderen, Remko Kampert, Ton Rademakers, Karina van Grevenbroek, Imke Odé, Dominicus Pelasulla, Sumio Suzuki, Atalay Cevickan en Murat Daganyjgit.

Crew:
Camera: Guus Wondergem, Wouter van Zuilekom, Bas Bode, Jaap Guyt, Evelien Dekeukeleire
Licht: Marcel Pruyt, Mike Naber, Cor Jacobs
Eerste belichter: Stef De Wit
Beeld: Piet Storm, Harry van der Tuin, Bob Jansen
Geluid: Mick van der Werff, Fons Sluitman
Aankleding: Hans Veldmeyer, Rob Blomkwist, Herman Van Meeteren, Henk Kool
Rekwisiteur: Jan Kiljan, Willem Van Oostrum
Styling/kleding: Babs Lina
Kap/Grime: Winnie Gallis, Egon Schindler, Ulli Ulrich, Nicole Cerutti, Bella Scholten, Charles Biederman
Catering: Lydia De Koning, Janine Jansen, Marian Van Engelen, Wil Poelsma
Stillfotografie: Leendert Jansen, Bob Van Der Meulen, Ruud Frings, Frans Van Geelen
Muziekcompositie: Jurriaan Andriessen
Muziekuitvoering: Jurriaan Andriessen, Nils Andriessen, Erik van ’t Wout
Grafische vormgeving: Emmanuel Houben
Montage/mixage: Henny Van Der Graft, Carolien Baan, Jaap Jaarsma
Stunt-coördinatie: Dicky Beer
Stunt-uitvoering: Dicky Beer, Frans Broeze
Opnameleiding: Chris De Brij, Fred Hulscher, Frans Van Reenen, Doede De Way
Regie-assistentie: Els van Baarle, Tineke Carels
Productieleiding: Sylvia Steinert, Margalith Kleywegt, Inez Lievaart
Producent: IKON Televisie

Weekend werd uitgezonden op 20, 27 januari, 3, 10, 17, 24 februari, 3 en 10 maart 1982 op Nederland 1. De serie haalde een gemiddelde kijkdichtheid van 9.8, een gemiddelde waardering van 7.1 en een gezinsbereik van 19,3%.
Weekend werd in 1982 als Nederlandse bijdrage ingezonden naar de internationale Drama Eperts Conference D.E.C. in Wenen.

Stills uit Weekend 
Pers over Weekend