Skip to content

‘Je moet geduld hebben, ook als een onderzoek lijkt vast te lopen.’

Maarten Severyn over zijn werk

All Fiction

All Fiction is een kleine onafhankelijke uitgeverij die Nederlandstalige factionboeken over politie en justitie uitgeeft. De dagelijkse opsporingspraktijk van politie en justitie vormt de basis voor een reeks misdaadromans gebaseerd op waargebeurde zaken: Severyn & Govaert.

All Fiction

All Fiction is in augustus 2000 opgericht en staat sinds 1 januari 2018 onder nummer 71081895 ingeschreven in het handelsregister van de KVK Amsterdam.

All Fiction is aangesloten bij De Vrije Uitgevers – DVU, een samenwerkingsverband van meer dan 400 zelfstandige uitgevers en lid van de VZU, de Vereniging van Zelfstandige Uitgevers met ruim 200 leden. All Fiction is daarnaast aangesloten bij de Schrijverscentrale en bij Schrijverspunt. Wij ondersteunen Bazarow (dé website voor boeken én schrijvers 😉…).

Kernwaarden

All Fiction
• is eigenzinnig, een beetje anders. Wij werken van binnenuit en laten vanuit een open en onderzoekende houding zien hoe het in de dagelijkse praktijk bij de misdaadbestrijding toegaat. Met onze keuze voor faction – fictie gebaseerd op feiten – proberen we onze lezers meer te bieden dan alleen ontspanning.
• staat voor wat onze belangrijkste karakters denken en vinden.
• streeft naar kwaliteit in alles wat we uitgeven. Inhoud, schrijfstijl en vormgeving zijn bij ieder project even belangrijk.
• schrijft op basis van waargebeurde zaken. Grondige research, het eindeloos combineren van vakliteratuur, papieren en digitale publicaties, proces-verbalen, verhoorverslagen, rechterlijke uitspraken, interviews en gesprekken met betrokkenen zorgt voor een waarheidsgetrouw beeld van wat er in de wereld om ons heen gebeurt.

Uitgaven van All Fiction

In het eerste omvangrijke project van All Fiction, de negendelige reeks misdaadromans Severyn & Govaert, verschijnen alle delen als paperback, e-boek en luisterboek. All Fiction streeft ernaar in deze true crime faction-serie minimaal één titel per jaar uit te brengen. Centraal in de reeks staan privéleven en werk van twee Amsterdamse misdaadbestrijders , Maarten Severyn, tactisch rechercheur bij de politie en Lydia Govaert, officier van justitie bij het Openbaar Ministerie. Hier lees je meer over Severyn & Govaert en over de schrijver.

Verkooppunten All Fiction

Onze boeken koop je via de reguliere (internet)boekhandels of bestel je op onze website direct bij Libris.

All Fiction: nieuwsbrief en podcast

Achter de woorden was drie jaar lang de gratis audio-podcast van All Fiction. Iedere tweede zondagochtend in februari, april, augustus en oktober publiceerden we een nieuwe aflevering met persoonlijke ervaringen uit de wereld van recherche en Openbaar Ministerie, én een fragment uit de reeks Severyn & Govaert, of een kort verhaal als voorstudie voor deze misdaadromans. In 2022 zijn we voorlopig een periode met onze podcast gestopt. We gaan nadenken over een nieuwe structuur en misschien ook wel een andere manier van produceren. Alle twaalf bestaande afleveringen blijven op onze website en de verschillende platforms beschikbaar.

Vanaf het begin van ons bestaan verschijnt Achter de woorden iedere tweede zondagochtend in februari, april, augustus en oktober als gratis digitale nieuwsbrief.